• Topp sevärdheter

    No entries found

  • Topp restauranger

    No entries found

  • Topp shoppingställen

    No entries found

Shanghai är en av de mest fascinerande städer på jordens yta, hem för över 15 miljoner människor. Gatorna är fyllda med människor, bilar och cyklar.  Ändå kan alltid hittas lugn - det kan vara att öva en stund Tai Chi i en park eller en fredlig vila av stadens mytomspunna Jade Buddha.

Denna mytomspunna hamn vid floden Huangpu har spelat en central roll i den tumultartade moderna Kinas historia. Shanghai berömd för Bund, en elegant del av flodstranden kantas av stora köpmanns hus och eleganta herrgårdar. Staden var också vaggan för det kinesiska kommunistpartiet, och det är här som Folkrepubliken skapat sin stora kommersiella och industriella högborg.

Upptäck några av Shanghais legendariska attraktioner, från utsökta tempel och fantastiska museer, till en promenad längs Bund med sin eleganta 19-talets europeiska struktur. Staden är också din port till Grand Canal och de berömda städerna Wuxi och Suzhou

Nanjing Road
Shanghais främsta shoppingdistrikt har flest västerländska butiker i hela Kina.

Jade Buddha Temple
Templet är hem för två utsökta Buddhor hämtades från Burma i slutet av 1800-talet. Den sittande Buddhan är utskuren ur ett enda stycke vit jade som mäter 1,95 meter, den liggande Buddha mäter 90 centimeter.

Yu Garden
Med sina dammar, grottor och pagoder, är denna trädgård  som byggdes 1559 en av de mest påkostade och finaste kinesiska trädgårdarna i Shanghai