• Topp sevärdheter

    No entries found

  • Topp restauranger

    No entries found

  • Topp shoppingställen

    No entries found

Den förtrollade staden Venedig ligger vid spetsen av Adriatiska havet och bildar en intrikat väv av små öar och kanaler. Det är inte konstigt att de flesta får en känsla av att detta är världens mest romantiska resmål när de upplever gondoljärernas sång på kvällen, vandrar över sirliga broar som leder till hemlighetsfulla kullerstensgator och en otrolig renässansarkitektur – allt detta bildar en sagolik bakgrund till ditt besök i staden.

Markusplatsen
På detta torg, i hjärtat av Venedig, hittar du många av stadens mest berömda landmärken, däribland Markuskyrkan, klocktornet Campanile och dogepalatset. Flanera sedan i butikerna som omger platsen eller ta en kopp kaffe på en av uteserveringarna.

Canale Grande
Ta en gondoltur längs 3,5 km långa Canale Grande. Kanalen kantas av magnifika byggnader, som alla är exempel på den arkitektoniska skönheten i Venedig.

Murano och Burano
Den lilla ön Murano var under 700 år ledande inom glasblåsarkonsten. Titta på hantverkare i arbete och ta en promenad genom utställningssalar och gallerier. Burano, som är känt för silkeproduktion, är en fiskeby med små butiker och färgglada hus.