• Topp sevärdheter

    No entries found

  • Topp restauranger

    No entries found

  • Topp shoppingställen

    No entries found

Från världsberömda arkitektoniska landmärken och ett brett utbud av teater, museer och shoppingmöjligheter till offentlig närvaro av den kungliga familjen upphör denna gnistrande världsstad aldrig att förtrolla alla besökare. Din port till London är Dover, platsen med det kortaste avståndet mellan England och kontinenten. 

Buckingham Palace
Detta kungliga residens är över 1,1 km långt och här finns fler än 600 rum. Palatset ligger i en trädgård på 40 hektar och har varit monarkins huvudfäste, sedan kung George III köpte marken på 1700-talet. Vaktavlösningen strax före kl. 12:00 är en av de världsberömda händelser som kopplas till palatset. 

Westminster Abbey
Med sina stora torn och magnifika portar är Westminster Abbey ett av de finaste exemplen på gotisk arkitektur i England. Här sker fortfarande de viktigaste ceremonierna. Majoriteten av de engelska härskarna har krönts och begravts här. Och nästan alla större personer i Englands historia har satt sina spår på den här platsen – såväl Shakespeare som Winston Churchill, drottning Victoria och prinsessan Diana.

Houses of Parliament
Med fler än 1 000 rum är den nygotiska byggnaden Houses of Parliament en av världens största och vackraste regeringsbyggnader och klocktornet i den östra delen är världsberömt under namnet Big Ben.

 

Kommande Dover (London) kryssningar