• Topp sevärdheter

    No entries found

  • Topp restauranger

    No entries found

  • Topp shoppingställen

    No entries found

London är en världsstad där du kan få alla de kulturella och gastronomiska upplevelser du kan förvänta dig av en huvudstad. Staden sträcker sig över 48 kilometer på båda stränderna av Themsen och är Europas största stad med en blandad befolkning på cirka 8 miljoner människor. Southampton är en av Londons hamnstäder.

Buckingham Palace
Detta kungliga residens är över 1,1 km långt och här finns fler än 600 rum. Palatset ligger i en trädgård på 40 hektar och har varit monarkins huvudfäste, sedan kung George III köpte marken på 1700-talet. Vaktavlösningen strax före kl. 12:00 är en av de världsberömda händelser som kopplas till palatset.

Big Ben
Klocktornet i London, som kallas Big Ben, ligger i den östra delen av Houses of Parliament, en av världens största regeringsbyggnader och troligen världens mest berömda och oftast fotograferade klocka.

Southampton
Southampton är en utmärkt hamn för passagerarfartyg och den har sina anor i de gyllene dagarna av transatlantiska passager. Här finns också ett av Storbritanniens 10 största shoppingcenter, West Quay, som ligger cirka 3,5 km från kajen.

Kommande Southampton (London) kryssningar