• Toll Free Number: 0771 - 10 30 00
  • Mon to Fri: 9 am - 6 pm
Klassiska Italien

Klassiska Italien

Denna resan tar dig till de viktigaste platserna i Italien. Efter en magisk start i Venedig reser du till Toscana med tåg. Här kommer du att besöka de fantastiska renässansomgivningarna vid Florens och delta i vinprovningar i den fantastiska Chianti regionen. Mot slutet av din tur på land kommer du att besöka det antika Rom och Vatikanen innan du går ombord på ditt fartyg i Civitavecchia.

Dag 1 Venedig
Välkommen till Italien! Anländ i magiska Venedig och njut av en smidig transfer till din bekväma hotellvistelse. Möt upp din reseledare och ressällskap för en välkomstdrink. Övernattning på hotell i Venedig.

Dag 2 Venedig
Vakna upp och tillfredställ din frukostaptit, följ sedan med på en halvdagsguidning till fots i Venedig. Höjdpunkter inkluderar Markusplatsen och Dogepalatset. Resten av dagen är till ditt förfogande. Frukost inkluderad.

Dag 3 Venedig/Florens
Utforska den toskanska landsbygden med tåg och passera böljande kullar och ett naturskönt landskap på väg mot Florens. Du anländer på ditt hotell för incheckning sen eftermiddag. Njut av en hjärtlig Toskansk middag på kvällen på en lokal restaurang. Frukost och middag inkluderad.

Dag 4 Florens
Sightseeingen idag består av Duomo katedralen, Ghibertis dopkapells tunga "paradisportar" utav brons, Galleria Dell´Accademia med Michelangelos största mästerverk, David. Gå till Ponte Vecchio, Signoria torget och Santa Croce torget. Frukost inkluderad.

Dag 5 Florens/Rom
Njut av en god frukost innan avfärd med turistbuss till San Gimignano där du kommer ha egen tid att utforska den medeltida staden. Resan fortsätter till Chianti regionen för vinprovning och lunch på en lokal restaurang. Checka in på ditt hotell i Rom senare på eftermiddagen och spendera resten av dagen och kvällen på egen hand. Frukost och lunch inkluderad.

Dag 6 Rom
Gå bakåt i tiden till det antika Rom med besök på Colosseum och Forum Romanum på din halvdagstur i Rom. Resten av eftermiddagen är din att spendera i den eviga staden på egen hand. Frukost inkluderad.

Dag 7 Rom/ombordstigning
Du har så mycket mer framför dig på din resa så njut av din sista frukost på land. Från renässansen och barockens era så kommer du att förundras över Vatikanmuseet, det Sixtinska kapellet och Sankt Peterskyrkan, den största och mest imponerande kyrkan i världen. Efter lite egen tid för lunch och sista minuten shopping på Sankt Peters torget, är det dags att bege sig till fartyget i staden Civitavecchia. Frukost inkluderad.

Dag 7 - 14/17 Kryssning

Cruisetour 4A - 16 nätter
Från Venedig till Barcelona
6 nätter landprogram före kryssning
10 nätter kryssning "Medelhavet"

Abfahrtstermine 2019 Emerald Princess: 19 maj | 9, 30 juni | 21 juli | 11 augusti | 1 september

Boka här
 

Cruisetour 4B - 13 nätter
Från Venedig till Athen
6 nätter landprogram före kryssning
7 nätter kryssning "Medelhavet"

Abfahrtstermine 2019 Emerald Princess: 26 september | 18 oktober

Boka här