• Toll Free Number: 0771 - 10 30 00
  • Mon to Fri: 10 a.m. - 12 p.m./ 2 p.m. - 4 p.m.
Kanadensiska Klippiga bergen - tur 1

Kanadensiska Klippiga bergen - tur 1

Detta landprogram genom de kanadensiska Klippiga bergen innehåller fantastiska landskap och en 2-dagars äventyr ombord på berömda tåget Rocky Mountaineer. Du kommer att se höjdpunkterna i Banff National Park, natursköna Lake Louise och Athabasca Glaciär på nära håll och passera fantastiska raviner mellan Jasper och Vancouver med tåg. I Vancouver, kommer du gå ombord Pacific Princess för att upptäcka Alaskas glaciärerna  på en fantastisk kryssning mellan öarna.

Dag 1 - Calgary

Anländ i Calgary och checka in på Fairmont Palliser Hotel där du möts av din reseledare och andra medresenärer.

Dag 2 - Calgary / Banff

Kör västerut längs med Trans-Canada Highway, se den olympiska staden smälta in vid foten av bergen när de majestätiska Klippiga bergen reser sig framför dig. Passera Three Sisters, Fairholme och Rundle Rangers längs vägen till en av de mest välkända destinationerna i Klippiga bergen, den charmiga bergsresorten Banff. Innan du lämnas av på ditt hotell får du en sightseeing tur i Banff med många lokala höjdpunkter såsom Bow Falls, Hoodoo Lookout, Lake Minnewanka och Surprise Corner. Även inkluderat i din sightseeing är en tur upp i Banff gondolen för en 360 graders panorama vy över de sex omgivande bergskedjorna. Övernattning på Fairmont Banff Springs Hotel. Frukost och middag ingår.

Dag 3 - Banff

Banff National Park är älskad av kanadensare,  känd runt om i världen som en skyddad paradis med 6641 kvadratkilometer av berg, skogar och sjöar som man kan utforska. Banff National Park ligger i hjärtat av de kanadensiska Klippiga bergen. Det lockar cirka 4 miljoner besökare varje år. Det är också ett UNESCO världsarv. Denna dagen är fri att utforska Banff på egen hand. Övernattning i Fairmont Banff Springs Hotel. Frukost och middag ingår.

Dag 4 - Banff / Lake Louise

Dagens rundtur kommer att omfatta några av de mest kända kännetecken i de kanadensiska Klippiga bergen. Med Fairmont Chateau Lake Louise stolt står i ena änden och Victoria glaciären reflekteras den andra, är Lake Louise en av sevärdheterna oftast bevarade i fotografier av besökare från hela världen. Från Lake Louise, fortsätter turen till Moraine Lake, som ligger i den dramatiska Dalen Tio Peaks. Övernattning i Fairmont Chateau Lake Louise. Frukost och middag ingår.

Dag 5 - Lake Louise / Jasper

Highway 93, känd som Icefield Parkway, kvalificerar sig som en av de mest natursköna åkturer i världen. man passerar mer än 100 glaciärer, orörda sjöar och några av de högsta Rockies. Stanna vid Columbia Icefield där en upplevelse för livet väntar dig! Buss till Athabasca Glaciär där du kommer ombord på en unik buss – Ice Explorer, speciellt utformad  buss för en guidad tur på ytan av glaciären. En lunchbuffé vid Columbia Icefield Chalet ingår. Övernattning i Fairmont Jasper Park Park Lounge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6 - Jasper / Kamloops

Stig på tåget  Rocky Mountain Rail Tours '"Rocky Mountaineer." Din Redleaf järnvägs äventyr börjar när du går ombord på tåget och avgår från Jasper, färd längs Miette River till Yellow Pass. Passet är en av de lägsta punkterna på kontinentala klyftan och är på gränsen mellan Alberta och British Columbia. Åk förbi Yellow Lake, kommer du mötas av Fraser River. Denna natursköna väg är full med fjällbäckar och sjöar. The Rocky Mountaineer kommer att korsa Nord Thompson River flera gånger innan du anländer i Kamloops. En varm frukost, lunch och mellanmål ingår ombord. Övernattning på ett Kamloops hotell.

Dag 7 - Kamloops / Vanvouver

Strax efter avresan från Kamloops, följ Thompson River och se landskapet ge vika för höga, branta väggar och " 40 miles helvete genom Fraser kanjonen" . Luta dig bekämt tillbaka medan tåget slingrar sig längs med kanjonens väggar och genom de djupa tunnlar byggda av järnvägen när vi möter omöjliga utsikter. Rutten passerar över 28 broar och genom 23 tunnlar och snö skjul mellan Kamloops och den lilla staden Boston Bar. Res genom den bördiga Fraser Deltat på väg till Vancouver. Frukost, lunch och mellanmål serveras vid din sittplats och ingår samtidigt ombord på Rocky Mountaineer. Övernattning på Four Seasons Hotel.

Dag 8 - Vancouver / ombordstigning

Transfer till hamn och sätt segel för din Alaska kryssning!

Dage 8 til 15 Glaciärkryssning


Cruisetour 1 - 14 nätter
Från Calgary till Anchorage
7 nätter landprogram före kryssning
7 nätter Glaciärkryssning

AVRESEDATUM 2019 Golden Princess: 11., 25. maj | 08., 22. juni | 06., 20. Juli 2019 | 03., 17., 31. augusti

Boka här

AVRESEDATUM 2019 Royal Princess: 04., 18. maj | 01., 15., 29. juni | 13., 27. Juli 2019 | 10., 24. augusti

Boka här