• Topp sevärdheter

    No entries found

  • Topp restauranger

    No entries found

  • Topp shoppingställen

    No entries found

Tokyos blomstringstid började tidigt under 1600-talet då Tokugawa Leyasu utsåg den gamla fiskebyn Edo till huvudstad i sitt Shogunat. Även efter återinförandet av kejsardömet förblev Edo centrum för den politiska makten och döptes om under Meiji-restaurationen år 1868 till Tokyo ("östliga huvudstaden") för att skilja den åt från den gamla kejserliga huvudstaden Kyoto ("västliga huvudstaden").

Idag är Tokyo, med sin blandning av gamla traditioner och postmodern kultur, en av världens mest imponerande städer. Ginza, ett internationellt shoppingparadis, ligger direkt intill det kejserliga palatset och befolkningen lyckas med att förena 2000-talets höga tempo med den traditionella kulturens elegans och behärskning.

Kejsarpalatset
Kejsarpalatset i centrum av Tokyo är kejsarfamiljens residens. Dess stora parkanläggningar omges av vallgravar och mäktiga murar.

Tokyo Tower
Det 333 meter höga Tokyo Tower är en av världens högsta självbärande stålkonstruktioner och ett av Tokyos kännetecken.

Meiji-templet
Templet är tillägnat kejsare Meiji, det moderna Japans fader, och ligger i en skogsglänta i centrala Tokyo. Placeringen ska symbolisera separationen mellan det andliga och världsliga.

Kommande Yokohama kryssningar